Hoe veilig is jouw huis?

3 min read

Nu het steeds eerder op de dag donker wordt is het tijd om de veiligheid van je huis weer eens te checken. Want hoewel we er vaak niet bewust mee bezig zijn, kan het voorkomen dat inbrekers het op jouw huis hebben gemunt. Mogelijk houden inbrekers de straat al een tijdje in de gaten en slaan ze hun slag wanneer je niet thuis bent. Voorzichtig omgaan met je huis betekent niet alleen dat je, voordat je de deur achter je dichttrekt, controleert of je je oplader uit het stopcontact hebt gehaald en de ramen goed hebt gesloten. Vaak kun je nog het nodige doen om het risico op inbraak te verkleinen, of je nu een avondje weg bent of vakantie aan het vieren bent in het buitenland. Wat je allemaal kunt doen lees je in dit blog.

 

Als de kat van huis is

Laat je je huis een tijdje onbewoond achter omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat, zorg dan dat je de nodige maatregelen neemt om risico op inbraak te verkleinen. Probeer de toegang tot de eerste verdieping via bijvoorbeeld de aanbouw, schutting of vuilnisbakken af te sluiten zodat inbrekers hier niet kunnen komen. Let daarnaast op het sluiten van alle ramen, ook de kleine ramen in bijvoorbeeld de keuken. Ook kun je lampen met bewegingsdetectie of timers plaatsen om ongenodigde gasten af e schrikken. Binnenshuis is het belangrijk om het niet te laten lijken alsof er niemand thuis is door het niet volledig opgeruimd achter te laten. Maak bijvoorbeeld je bed niet op, laat een glas staan op de eettafel en schuif de stoelen niet volledig aan. Daarnaast kun je je buren of familie vragen om de brievenbus eens in de zoveel dagen te legen en geen waardevolle spullen of papieren in huis te bewaren.

 

Beveiliging

Wil je nu met een nog zekerder gevoel je huis achterlaten als je even weg bent, dan kan het verstandig zijn om je huis extra te beveiligen met een alarmsysteem huis. Bijvoorbeeld wanneer je in een vrijstaande woning woont die gemakkelijk te bereiken is of wanneer je veel waardevolle spullen bezit. Je kunt er dan voor kiezen om een camera te plaatsen. Hiermee kun je alle verdachte activiteiten rondom je huis opnemen. Niet alleen schrikt dit inbrekers af, ook heb je direct bewijsmateriaal voor wanneer het toch fout gaat. Wil je het jezelf niet alleen veilig, maar ook makkelijk maken, ga dan voor een deurbel met camera. Deze kun je eenvoudig met je telefoon verbinden zodat je altijd ziet wie er voor de deur staat. Vind je alleen een camera niet genoeg, dan kun je een volledig alarmsysteem aanschaffen. Zo’n systeem brengt je nóg meer veiligheid doordat het niet alleen reageert op inbraak, maar ook op brand, koolmonoxide, gaslekken en waterdetectie. Vooral voor grote woningen en bedrijfspanden is een alarmsysteem een goede keuze.

You May Also Like

More From Author